DIY- Glitter lijm

Heey,

Ik heb vandaag een DIY voor jullie! In mijn vorige artikel had ik er over wat je zou moeten hebben als je DIY’s wilt maken, en toen schreef ik ook over glitter lijm. Ik had daar eigenlijk bijna nooit wat mee gedaan dus ik dacht let’s do this. Ik hoop dat jullie er inspiratie uit halen, laten we beginnen!!!

Als eerst de glitter lijm, ik heb het in de action gekocht. Dit zijn de kleuren die ik in een verpakking zaten.

IMG_20140818_122411

Echt heel veel kleuren 18 in totaal. Het kosten iets rond de 2 euro! Dat vind ik geen geld voor 18 glitter lijmen en ik heb ze al meer dan 1 jaar! Genoeg gepraat laten we beginnen met de DIY’S!

Vandaag heb ik er 3 voor jullie de eerste is echt heel makkelijk en super mooi. 

Wat heb je nodig?

  • een A4 gekleurd of wit maakt niet uit (ik gebruik wit).
  • 4 of 3 glitter lijmen
  • een kwast of je vinger 😛

Voor dezen diy gebruik ik deze 4 kleuren, want we maken een ombre legger. 

IMG_20140818_124652

Als eerst begin ik met lichtste kleur dus van links naar rechts. Ik gebruik een witte A4 vel zodat je de kleuren beter kan zien. Als eerst pak je de lichtste kleur en smeer je dat aan de boven kant van je A4 vel 1/4 omdat je 4 kleuren heb. Zo gaat je door tot die alle kleuren heb gehad. Je moet echt veel glitter lijm gebruiken want anders kom je echt niet uit.

Hier een voorbeeld hoe ik het deed.

.IMG_20140818_124735

Ik deed het met mijn vinger, ik had met een kwast geprobeerd maar dan kom alles op de kwast in plaats van het blad.

IMG_20140818_125435IMG_20140818_153756

Dit is het eindresultaat! Hier ziet het er niet mooi uit maar in het echt is het zo mooi. Je ziet de kleuren duidelijk in elkaar over lopen en dat vind ik zo gaaf! Op de 2de foto heb ik de A4 vel dubbel gevouwen zo dat het in een boek past en heb er ook nog  een zelfklevend plakband er op ge plak zo dat de glitter er niet af kan en er geen kreukels in komen. Dat heb ik ook bij de action vandaan.

De 2de diy kan je gebruiken als kaft papier voor om je nieuwe boeken of je kan het ook ergens op hagen!

Wat heb je nodig:

  • 2 of 4 A4 vellen
  • glitter lijm
  • een A5 vel
  • optioneel washi tape

Plak de 2 of 4 A4 vellen aan elkaar zo dat je een heel groot blad heb. In mijn geval heb ik er 2. Ik heb ze aan elkaar geplakt met washi tape omdat dat er veel leuker uit ziet. Zo ziet het er dan uit.

IMG_20140818_141834

Ik heb ook nog washi tape in de hoeken ge plakt maar dat zou ik niet nu doen want je gaat het niet meer zien als je het om je boek kaft. 

Pak nu het A5 vel en knip er leuke figuren uit zo als hartjes, sterren of bloemetjes ik heb 3 hartjes ge knipt maar 1 was mislukt. oooeepss

 IMG_20140818_142035

  Plaats deze A5 vel op je groten blad en vul je figuurtje in met glitter lijm. Als je een laagje glitter lijm op heb gedaan haal het papiertje er af en als je het goed heb gedaan dan zul je je figuurtje goed kunnen zien. Zo als dit ongeveer.

IMG_20140818_142831

Ik heb maar een kant gedaan want dat komt op de voorkant van mijn boek. Als je klaar bent laat je de glitter lijm op drogen en kunt je je boek er mee kaften. Ik heb hier een voorbeeld van hoe het er uit ziet.

IMG_20140818_154424 

Ik kan niet kaften dat is dus stoor je daar niet aan haha. Als je dit wilt maken dan zou ik nu die washi tape op de hoeken plakken want zo als je ziet is het weg. Ik vind het niet zo goed gelukt maar als je er mee tijd in steekt dan zou die er mooi uit zien. En niemand op jou school heeft de zelfde kaft papier als jou!

De 3de diy vind ik het leukst en het mooist.

Wat heb je nodig:

  • Een wit of ge kleurt A5 vel
  • Een dikke stift
  • glitter lijm

Ik heb eerst een aztec print ge tekent op een roze A5 vel. Zo ziet die van mij er uit.

IMG_20140818_135425IMG_20140818_141116

Vul de zwarten gedeelten in met glitter lijm zo dat de glitters een mooie gloed geven in bepaalden. Ik heb maar op paar gedeeltes glitter lijm anders zou ik wel een uur bezig zijn haha je moet echt pressies te werk gaan. Toen die af was en helemaal opgedroogd heb ik hem aan mijn deur gehangen en als je zon er op schijnt dan zie je de glitters heel mooi!

TIP! 

Als je een bepaalden kleur glitter lijm zoek en geen 18 tubetjes wilt kopen kan je het ook zelf maken!

Koop de gewensten kleur glitter meng het met een lijm die transparant op droog (hout lijm kan ook) en bewaar het in een hertsluitbaren potje. Zo je zelf gemaakten glitter lijm!

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden! Ik weet dat ik hem laat plaats maar ik had een beetje veel huiswerk sorry daarvoor.  

Vergeet niet om zondag terug te komen voor een nieuwe artikel ♥

Xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s